Härlig läsning i gårdagens Sydöstran om ett mycket lyckat projekt, som vi har varit delaktiga i. Nu jobbar vi för en fortsättning och hoppas vi lyckas att få igenom en förlängning av projektet, som kommer göra stor nytta för landsbygden och ideella krafter.

Sydöstran, den 26/8 2020, Text: Marcus Johansson:

“En lång naturskön strandpromenad i trä är det första som nuförtiden möter den som besöker badplatsen Saxemara yttre. Väl framme på stranden finns två nya rejäla bryggor som inbjuder till bad, och runtom finns platsbyggda bänkar och grillplatser. Runt om har det röjts upp och sandstranden har utökats.

– Det har blivit helt fantastiskt och täcker in alla behov. Det är en perfekt plats för att bada eller mysa och kolla på solnedgången. Både campare, boende och turister är väldigt nöjda, säger Bo Svensson från Saxemara samhällsförening.

Uppfräschningen av badplatsen i Saxemara har gjorts möjlig tack vare att flera olika projekt, samhällsföreningar, privatpersoner och Ronneby kommun har samverkat.

Det praktiska arbetet, röjning och bygge av bryggor och bänkar med mer, har arbetsmarknads- och integrationsprojektet Attraktiv Ronneby landsbygd stått för. Projektet drivs av Bygd i samverkan i Bräkne-Hoby på uppdrag av Ronneby kommunbygderåd.

Fakta: Attraktiv Ronneby landsbygd

Löptid: 1 mars – 31 december 2020.Projektägare: Bygd i Samverkan, Bräkne-Hoby.Samarbetspartners: Arbetsmarknadsenheten Ronneby Kommun, Ronneby kommunbygderåd, Försköningsrådet, Saxemara samhällsförening, Järnavik Skärgårdsförening, Backaryds samhällsförening.Finansiering: Arbetsmarknadsenheten Ronneby Kommun, försköningsbidrag Ronneby kommun, Ronnebyslingor.


Inläggsfoto (Sydöstran, Mattias Mattisson):
En del av gänget som har gjort uppfräschningen av badplatsen i Saxemara möjlig:
Bo Svensson (Saxemara samhällsförening), Ola Johansson (projektledare, Ronnebyslingor), Anders Johansson, Kheir Eddin Albyat, Magnus Abrahamsson (Ronneby kommuns arbetsmarknadsenhet), Stefan Rehberg, Percy Håkansson, Mahmoud Alaaedi, Ahmad Saad Aldeen, Ziad Al Ali och Abdulhalim Alhatem.