Visst var det ovant att arrangera Bräknetrampen i september! Men i arrangörsgruppen var vi alla lika laddade som vanilgt. Vi räknade kallt med, att deltagarantalet inte på långa vägar skulle vara lika högt som vanligt, möjligtvis hälften. När vi räknade samman, visade det sig, att nästan femhundra hade givit sig ut på de olika sträckorna denna dagen. Vi är mer än nöjda med denna siffra! Vädermässigt kan man väl knappast ha mer tur än så här. Återigen bra väder för cykling, bra temperatur, först halvmulet, sen soligare och soligare för varje timme.

Ådalstrampen hade vi ju fått stryka denna gång, eftersom det gick en rallysträcka förbi Örseryd samma dag. I övrigt var det samma sträckor som vanligt. Hjälmsatrampen hade fått en extra aktivitet, nämligen ”Cykelspaning” som Jenny Lenemark och Peter Holmström hade fixat. Uppskattat av många! Förutlottade vinster kunde hämtas i en lucka på gula paviljongen. Vid utlottningen av de högsta vinsterna på ”scenen”, lottades även extra vinster ut bland dem som hade flest rätt på Cykelspaningen.

Ett annorlunda inslag för Bräknetrampen var att det fanns några veteranbilar att titta på och några veteranmarknadssäljare. Detta eftersom det inte blir den traditionella veteranmarknaden i Ekbacken detta år. Trevligt inslag, men de sålde nog inte så värst mycket. Övriga utställare var mycket nöjda.
Stort och varmt TACK riktar vi till alla som på något sätt deltog i arbetet både före, under och efter trampen! Allt från dem som ansvarade för sträckorna, till dem som hjälpte till att iordningställa och, inte minst, röja upp efteråt i Ekbacken. Alla funktionärer, utställare, sjukvårdsteam. Alla som hade besöksstationer ute på sträckorna! Finns säkert fler, TACK ALLA!

Inlägg: Ingegerd Lindén