Bygd i Samverkan har skapat en arbetsgrupp för att bevaka hotet om nerläggning av tågstationen i Bräkne Hoby.
Initierade politiker Lennart Förberg M Regionstyrelsen ordf, Elin Petersson M regionala utvecklingsnämndens ordf, Anders Bromée M, Hillevi Andersson C, Catharina Christensson S, och Teo Zickbauer S deltog i mötet som hölls i PRO lokalen Bräkne Hoby  den 12 januari.
Lennart Förberg förklarade beslutsprocessen och betonade att det inte finns något politiskt förslag i Region Blekinge om nerläggning av några tågstationer. Tvärtom vill man öppna fler stationer t.ex. Kallinge vid flygplatsen, Johannishus och Nättraby.
Arbetsgruppen hade en mycket bra diskussion med politikerna och är lättade över beskedet att stationen inte är direkt hotad. Arbetsgruppen ska lämna ett remissvar till Region Blekinge för att stödja åsikterna att behålla stationen i Bräkne Hoby.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är download-3-LF.jpg
Lennart Förberg

Det viktiga beskedet till oss blev att stationen i Bräkne Hoby inte är hotad av nerläggning alls just nu. Samt beskedet att planen för en snabbare förbindelse till Malmö på lång sikt inte får ske på bekostnad av de lokala förbindelserna.
Lokala politiker stödjer dessa synpunkter helt och hållet. (Text: Aline Nysingh)