Bygd i samverkan har haft en välbesökt informationskväll på Blekinge Folkhögskola där både representanter från medlemsföreningar och enskilda medlemmar var inbjudna.
Kvällen inleddes med njutbar musikunderhållning av låtskrivarlinjen vid Blekinge Folkhögskola
Ordförande Johan Olsson hälsade välkommen och berättade hur BIS är organiserad och vilka projekt som är på gång. Vice ordf Aline Nysingh redogjorde för det tänkta framtida sociala projektet BIS regi, planering och projektering pågår.
Ronneby kommuns föreningskoordinator Roger Panfelt redogjorde för alla regler som gäller när vi vill söka föreningsbidrag från Ronneby kommun. Viktigt är att man som förening är registrerad i Föreningsportalen för därigenom söks alla projektpengar.
De nya bidragsreglerna gäller från jan 2021 och sammanlagt ska 7,5 milj kronor fördelas till föreningar, alla ansökningar måste granskas av tjänstemännen och sedan förhoppningsvis beviljas av politiken. Har du frågor runt bidragssökaningen så ring administratören på Teknik, Fritid – och kulturförvaltningen, du kommer att få svar lovar Peter Panfelt.
Goda snittar och dryck serverades till alla !
Medan deltagarna smaskade delades frågor ut om vad och hur vi vill att BIS ska agera i olika samhällsfrågor i vår by. Efter en livlig och trivsam diskussion vid alla borden redovisades många tankar och önskemål om framtiden.
Speciellt yngre aktiva bybor efterlystes, frågan hur vi hittar dem hängde i luften när vi skingrades och vände hemåt.
BIS styrelse lovade att återkomma med inbjudan till fler medlemsträffar framöver.

Ordförande Johan har ordet